Mindfuck Tempestarii slår til igjen.

27/01/2009

Vi forelsker oss alle sammen, hele tiden

Filed under: (Mini)essays, Rabling og babling — Invi @ 20:35

«Nei,» tenker du kanskje. «Det er definitivt helt feil. Jeg er IKKE forelska.» eller «Hele tiden? Tja, jeg ER forelska, men bare i én… Blir det ikke litt feil å si ‘forelsker’ i stedet for ‘er forelska’?»

Jo da. Du aner bare ikke hvor mye du forelsker deg.

Vi forelsker oss i mennesker, i følelser, i ting, i situasjoner, i sanger…
«Men det er jo ikke forelskelse, slutt å tulle,» tenker du kanskje, eller «Nå ja, det er jo ikke akkurat sterke forelskelsen,» eller «Gosh, det mennesket har aldri vært forelska.» Var det ikke akkurat det jeg sa at jeg gjør, hele tiden? Og du også.

Husker du hvor glad du var sist gang du endelig fikk tak i noe du har lett lenge etter? Eller snublet over noe fantastisk du ikke visste eksisterte? Sist gang du bestilte noe nytt på restaurant og fikk lyst til å gifte deg med kokken eller kidnappe henne og tvinge henne til et liv i slaveri?

Du forelsker deg i mange flere enn kjæresten din, eller potensielle kjærester. Du forelsker deg jo også i selve forelskelsen også, det har du sikkert funnet ut for lengst. Hvem blir vel ikke forelska i noe så kriblende og fornøyelig? Akkurat.

Husker du sist gang du fikk en ny venn? Ikke et bekjentskap, eller en sånn påtvunget person, men noen man plutselig finner tonen med – er det ikke sånn at du tenker unormalt mye på dem, savner dem når de ikke er der, gleder deg til å snakke med dem igjen, pønsker ut smarte ting å si… Høres kjent ut, ja? Du er kanskje av dem som har misforstått den følelsen og trodd at det var noe annet enn vennskap, ja?

Kjære deg, og resten av verden også: Det er ikke noe galt i å ha et følelsesliv som er litt større enn det en synål har. Farlig kan det kanskje være, men det er verdt det.

Reklamer

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: