Mindfuck Tempestarii slår til igjen.

14/12/2008

13/14 Desember – En overlevelsesguide for vinteren

Filed under: Lister, Rabling og babling, Vinterkalender? — Stikkord: , , — Invi @ 16:02
Hjemmelaget placeholder - minn meg på å lage noe bedre.

Hjemmelaget placeholder - Nå begynner den nesten å bli litt fast innslag, merker jeg

Etter nattens innlegg kan det kanskje virke som om det er like smart å høre på meg om hvordan man skal komme seg elegant igjennom vinteren som det er å spørre FRP om hva man bør gjøre med all urettferdigheten i verden. Forskjellen er at jeg tross alt har kommet meg igjennom seksten vintre fra før, FRP har ikke løst ett eneste problem. Her er ihvertfall en liste over de tingene som funker bra for meg:

 1. Omgi deg med massevis av farger. Det kan være hardt å ikke så mye som hilse på sola på lenge, og når svart, hvitt og litt blått er de eneste fargene man kan se blir det fort lett å bli deppa. Den enkleste måten å sørge for at man har noen fine, sterker farger å se på er å ha dem på seg. I år sverger jeg til røde plysjboots ( Dr. Martens, min hemmelige elsker), ceriserosa/lilla tweedkåpe, turkise votter og lue, lilla leggvarmere og blått skjerf. Ikke glem at det er plass til masse øyenskygge i den lille delen av ansiktet man ikke dekker med klær.
 2. Mat er en fin ting. Man holder seg opptatt om man bruker massevis av tid på å lage snål, god mat, og dessuten er det hyggelig å invitere noen på middag. Om vinteren er det lov å legge på seg et par kilo under unnskyldningen ‘Men man er jo varmere sånn!’ og deretter kjøpe/lage nye klær, som også er en hyggelig greie. Fretex er et fint sted, spesielt om man kan teknikken med å bytte knapper og rive av skulderputer.
 3. Skriv. Blogginnlegg, bøker, sanger, dikt, filmmanuskripter, radioshow, monologer, stand up, raptekster… Og lister. Lister er en fantastisk ting som alle burde skrive. Minst en gang i året bør alle sette seg ned og skrive en liste over 100 ting de elsker, 100 ting de kan og 100 ting de kunne tenke seg å gjøre, eller gjøre igjen. Det høres kanskje mye ut, men det er lettere enn de fleste tror. Om 100 virker for langt, prøv 42 i stedet.
 4. Ta vare på kjæledyra dine, eller naboen sine. De er utrolig hyggelige, de gir deg ikke den trangen til å si ‘unnskyld’ for alt mulig og de har ofte ikke så mye imot vinteren. (Med mindre du snøbaser med katta til naboen, da kan det hende at de får noe imot DEG. Legevakta ler av deg om du møter opp med ansiktet fullt av kloremerker og det er så opplagt din egen skyld, men senere kan du jo påstå at arrene var fra en gang du møtte Wolverine.)
 5. Hør på musikk. Ja, mange av oss gjør det over ti timer om dagen allerede, men ikke på DEN måten. an kan høre på musikk og man kan HØRE på musikk. Det er faktisk lov å sette seg ned med et hyggelig album og høre igjennom hele mens man drodler snåle sauer på et ark. (Ja, jeg hører på Animals akkurat nå.)
 6. Gjør noe du ikke liker. Det kan jo hende at du ender opp med å like det, og om det ikke skjer så blir det ihvertfall morsommere å gjøre ting du liker senere. I tillegg er det jo mange ting man ikke liker å gjøre som man må gjøre uansett, og det er lov å være stolt om man får dem gjort.
 7. Planlegg ett eller annet. Enten noe som skal skje senere på vinteren, så du har noe å se frem til som er en positiv del av kuldehelvetet, eller noe som skal skje når snøen og alle de våte greiene er borte igjen. Det hjelper å finne noe å se fram til.
 8. Les. Les bøker du ikke trodde du kom til å lese, les bøker du ikke tror du kommer til å like, les bøker du elsker, les bøkene mine (bare spør), les ting som ikke er bøker. Bruk en kveld på å google snåle ting, som hvordan man skal lage noe som skremmer naboen eller hva man kan bruke relativitetsteorien til.
 9. Bli kjent med nye mennesker. Ikke nødvendigvis de store, alvorlige bekjentskapene, men kanskje heller tilfeldige mennesker fra et forum eller chatterom du egentlig ikke har noe i å gjøre. Før du vet ordet av det har de uansett utviklet seg til de store, alvorlige bekjentskapene, men du rakk å være deg selv i starten.
 10. Spill spill. Kabal, brettspill, rollespill, teite flash-spill, kule flash-spill, spill som egentlig ikke er spill… Det er gøy, uansett hva man sier.
 11. Lær deg selv at det er en god ting å kaste bort litt tid, ikke noe man bør unngå. Tid finnes jo uansett ikke, og du får mer ut av det enn du tror.

Nå er det kanskje bare tre måneder til de første hintene på asfalt titter frem her og jeg har noe å gå på igjen. Det skal bli gøy med litt bakkekontakt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: