Mindfuck Tempestarii slår til igjen.

10/12/2008

Politisk analyse via online-spill? Jo da, det skal man klare.

Filed under: politisk — Stikkord: , , — Invi @ 18:04

For å forstå resten av denne posten er det en fordel å ha spilt igjennom Budget Hero en gang eller to.Det tar ikke så veldig lang tid.

Selve spillet er morsomt det, velg forskjellige ‘kort’ å spille som justerer budsjettet. Målet er å ikke ta drepen på USA, betale ned gjeld og oppnå utmerkelser for å klare å gjøre det du lover. Jeg endte opp med å trekke ut alle troppene fra utlandet, gi alle helseforsikring, redusere utenlandsgjelda til $2 trillion og ha et budsjett som ikke kom til å ta kvelden på så lenge programmet regner ut. Gjennomsnittet for alle som har spilt spillet er å ta knekken på landet i 2048 og sittje igen med $6 trillion i gjeld. Akkurat det er ikke så veldig interessant, men poenget er at man kan sammenligne sine egne resultater med folk med forskjellig inntekt, politisk overbevisning, kjønn og alder, blant annet. Her er et lite sammendrag:

De med mindre enn $15,000 i inntekt i året er mest opptatt av helsesektoren, miljøet og å være uavhengige av andre land energimessig. De med en inntekt på over $200,000 er visst rimelig enige, men de vil heller ha et mer kostnadseffektivt styre enn en god helsesektor. 60% av kvinner vil ha troppene hjem nå. 63% av menn sier det samme, og de vil i tillegg  kutte ned militærbudsjettet med 10%. Forskjellen mellom kvinner og menn når det gjelder taktikk/mål er den samme som forskjellen mellom fattig og rik. Sammentreff?

Den yngre garde er en grønn gjeng, mens oldingene er noen skikkelig kapitalisme- og markedsliberalismeorienterte skrullinger  som tilfeldigvis har budsjetter som kommer til å ta kvelden flere år før alle andre sine. Jo yngre noen er, i gjennomsnitt, jo bedre er de til å ta vare på landet (vel, USA) – gode nyheter, altså, om den trenden fortsetter kommer USA til å klare seg helt til 2058.

Demokratene, uavhengige, ‘andre’ og libertarianere klarer å holde ting gående lengst, demokrantene vinner over de andre med ett år. Republikanere klarer å ta knekken på økonomien enda raskere enn folk som er over åtti år gamle. USA rekker å bli hele seks år eldre om de forstetter å la demokrater styre, og holder republikanerne unna, enn om de velger seg en ny Bush.

Konklusjon: Interessante greier, egentlig, men jeg merker at jeg irriterer meg sterkt over det faktum at amerikanere ikke ser ut til å skjønne at det finnes et ytre venstre forbi de grønne.

Reklamer

1 kommentar »

  1. Det er vel kanskje fordi dere brenner flagget vårt? ;D

    Kommentar av laughablelights — 10/12/2008 @ 19:21


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: