Mindfuck Tempestarii slår til igjen.

06/12/2008

Kor e alle helter hen?

Noen ganger (Spesielt når jeg møter nye mennesker, eller når noen av de gamle ringer meg sent om kvelden og har kommet på en eller annen genial idé) ender vi opp med å snakke om hva Forever 27-club hadde drevet med om de aldri ble døde legender. Etter nok av diverse syke idéer som gjerne involverer Janis Joplin som nykristen og Hendrix i reklamer for annt hair loss-reklamer utvider vi gjerne spekteret til folk som døde mens de var unge, først og fremst de som aldri nådde 27, eller de som gikk bare et år over – Bradley Nowell (fra Sublime), Nick Drake (Bror er flink til å begynne å snakke om ham) og selvfølgelig Sid Vicious. Etter å ha snakket om Nowell som mulig forkjemper for dyrenes rettigheter og Sid Vicious i tannkremreklamer, ender vi alltid  med å snakke om hva som skjedde med de som aldri døde.

Vanligvis blir vi i dette stadiet av samtalen først enige om en ting: Mange av de som overlevde hadde vært mye større om de døde den gang da, og ikke hadde klamret seg fast. Såklart er det noen som har vokst også, med årene (Robert Smith, vi ser deg!).  Hva hadde skjedd om Joe Strummer tok kvelden back then, i stedet for Sid? Hadde Sex Pistols vs. The Clash-debatten vært annerledes da? Hadde de søte menneskene med Buzzcocks-pins fått lov til å si noe, og hadde å-herregud-glem-nå-de-da-de-har-ingenting-med-saken-å-gjøre-menneskene ikke vært like sta? En ting er sikkert, jeg kommer neppe til å prøve å blogge den diskusjonen, siden den vanligvis tar rundt fem timer, med et gjennomsnitt på fem deltagere med forskjellige meninger og en mengde andre mennesker som må blande seg. (Nei, jeg har ikke planer om å prøve å klassifisere meg selv engang.)

Blant de vi ofte nevner i kategorien «Tenk om en av dem hadde dødd, da, dere, da hadde vi hatt nye trykk av de gamle skivene nå…» er The Flys.  Nei, ikke nittitallsbandet som hadde én hit som var med i en eller annen film. Vi snakker om gutta som på 70-tallet gjenoppsto i nytt navn, etter å tidligere ha hett «Midnight Circus» (Som pleier å være lettere gjenkjennelig for mange, fordi et av medlemmene døde av en overdose.). I 1977 ble de tatt inn av EMI og dro rundt som opening act for Buzzcocks, og etterhvert flere andre store band. I løpet av tre år ga de vel ut et utall singler, EPer og album og hadde faktisk ganske mye å si innen miljøet. Det eneste problemet, popularitetsmessig sett, var at ingen døde i ’80, da bandet ble oppløst.

I stedet spredde medlemmene seg, fra Storbritannia og utover, og lot de neste generasjonene sitte igjen irritert over en mangel på CDer. Men – Her for en stund siden ringte bror meg. Han lo, og han lo hysterisk. (Dagen før hadde vi hatt en lengre diskusjon om gamle sanger som burde bli tatt opp igjen, og ergo startet om igjen, for ørtende gang, hele diskusjonen jeg har snakka om her.

«Invi,» sa han. «Jeg hvor alle de gamle heltene er hen!» (Norskamerikaner som han er vet han nesten mer om Jan Eggum enn det jeg gjør, noe som egentlig ikke skal så mye til – men allikevel.)
«Hvor da?» spurte jeg, i en ‘Hva er det NÅ da’-mine.
«De er på internett, hvor de prøver å finne seg selv!»

Litt senere hadde han forklart hva han mente. Her er MySpace-sida til The Flys og til Neil O’Connor,  pluss mannens YouTube-profil. Bror er viden kjent for å finne snåle ting på internett, men dette hadde ingen av oss tenkt på, av en eller merkelig grunn. Bror fant ikke mannen før han veldig vennlig og pent rettet på bror, da han kom i fare for å legge ut feil tekst til Love and a Molotov Cocktail et sted. Derfor kan man dra følgende konklusjon: Om alle de andre gamle legendene hadde overlevd, hadde nok de også endt opp i Canada, travelt opptatt med å google seg selv. Hjelp en levende død legende, legg ut all den gamle musikken du har her og der sånn at de sniker seg frem i lyset igjen!

Reklamer

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: