Mindfuck Tempestarii slår til igjen.

29/11/2008

Hei, verden, nå skal du reddes!

Filed under: Anbefales, Lister, To do — Stikkord: , , , , — Invi @ 18:00

Verden klager over mange ting. De tingene den virkelig har å klage over, blir nesten aldri hørt. De delene av verden er for langt unna hodet til å ha en stemme, for langt unna de klappende armene eller de trampende bena. Man kan kalle dem verdens milt. Andre deler av verden igjen, ganske sentrale deler, kan ses på som blindtarmen – ingen hører på dem, bare på hodet som skriker at det gjør vondt.

Poenget her er at det verden klager mest over, det som høres best, er dette: ‘Jeg kjeder meg!’ Derfor skal jeg hjelpe alle stemmene som roper «Jeg kjeder meg!» sånn at de kan slutte å kjede seg, og deretter gå og lytte til milten sin:

21 ting man kan gjøre:

 1. Starte en blogg eller skrive et blogginnlegg om hva som helst. Her er en ‘random word-generator’ for de som trenger en idé.
 2. Lage og spise mat. Mange gjør det litt for ofte når de kjeder seg, men man må jo ikke spise noe usunt – Hva med å bruke litt tid på å finne et bedre alternativ til det man egentlig hadde planer om å spise?
 3. Danse. Fin måte å bruke tid, få utløp for litt energi og le av seg selv på. De som danser mye, burde prøve en stilart de ikke er vant til i det hele tatt.
 4. Skru på første og beste barnekanal og skrive en anmeldelse av det første programmet du får sett hele av. Jo mer programmet er rettet mot veldig unge barn, jo bedre. Utrolig morsomt å gjøre, og enda morsommere for andre å lese – bare forestill dere en typisk Dagbladet-analyse av Teletubbies.
 5. Rydde. Rydding i seg selv er ofte kjipt, men ikke om man finner på noe gøy med det. Jeg, for eksempel, sorterer klærne mine etter farger og setter opp bøkene i bokhylla etter første bokstav i hovedpersonens navn.
 6. Stalke gamle venner og fiender. Google er en fin ting, det samme er de sosiale nettverkene når det gjelder å finne folk. Finn igjen noen du ikke klarer å slutte å tenke på, eller finn en gammel plage og le av hvor patetiske de har blitt. (Innrøm det, begge deler frister.)
 7. Lag en kalender. Hvorfor skal adventskalendere absolutt bare være før jul? Det er jo massevis av andre ting man kan glede seg til, og alt blir så mye bedre om man forbinder noe positivt med det. Lag en pakkekalender som teller ned til en filmpremiere, eller en kalender med en ‘connect the dots’-oppgave fra fra internett med like mange prikker som det er dager til bursdagen din.
 8. Skriv en utrolig lang, detaljert liste om ett eller annet. Fire ganger har jeg skrevet ‘100 ting jeg elsker’, hva med å prøve noe som f. eks. ’50 ting ingen eller veldig få mennesker vet om meg’?
 9. Kjøp fancy penner og papir og skriv din egen grunnlov! Heng den opp på veggen, og selg kopier om den blir skikkelig kul.
 10. Se på en film som av en eller annen grunn faktisk er gratis. Mange av disse har morsommere bakgrunner enn de som er gratis, men på et ulovlig grunnlag. Jeg foreslår Zeitgeist I og II (Laget for å informere), en film av Ed Wood som f. eks. Glen or Glenda eller Plan 9 From Outer Space (Filmene konkurrerer om å være anerkjent som ‘verdens verste’, så selvføgelig er de store kultklassikere) eller Boy Who Never Slept (Laget med et budsjett på $200). Kan være en idé å skrive analyser av disse filmene også…
 11. Hør på de sangene du ikke vil innrømme at du liker. Du kan påstå at du bare hører på indie prog-punk og steamgrunge-ballader så mye du bare gidder, men jeg vet at du ikke trykker på [X] med én gang
 12. Snakk med deg selv. Dette er et spesielt godt råd til de som føler at tiden går så alt for fort uten at de får utretta noa om de er alene; oppfattelsen vår av tid avhenger mye av om vi selv eller noen i nærheten snakker eller ei. Dessuten kan man risikere å bli bedre kjent med seg selv eller finne en samtalepartner som er enig. (Eller uenig.)
 13. Sjekk om du har noen skjulte talenter. Tegn, mal, strikk, snekre ett eller annet, lag dessert, syng, ri på  kua til naboen, skriv en roman, lag en film, prøv deg på pixel art, plukk fra hverandre en elektrisk gjenstand… Lag en liste over ting du har gjort som du ikke vanligvis gjør, hvor bra det gikk og om du har planer om å gjøre det igjen. (Nei, ‘kua til naboen’ betyr ikke kona hans. Bilen, derimot…)
 14. Gå ut. Om du bor i en by, sett deg på bussen til et sted du ikke har vært, ikke er så ofte eller bare har hørt fæle ting om og sett deg ned der en stund. Se på menneskene, tegn, skriv eller hjelp et tilfeldig menneske for å få kontakt. Om du bor et sted som er litt vel langt fra en by, gå en tur, hils på menneskene som går tur med hunder og barn og ta med et kamera for å ta bilder av pene ting, snåle ting og deg selv.
 15. Bli kjent med et nytt menneske. Kommenter på en tilfeldig blogg, sett deg ned ved siden av noen på bussen, snik deg inn i en IRC-kanal om noe du ikke har peiling på, legg til tilfeldige addresser på MSN, dra på en lokal kulturell ting og snakk med folk der.
 16. Spill spill. Ikke nødvendigvis hjernedøde ting fra 1001spill.no, men for eksempel Interactive Fiction (Anbefaler Suveh Nux, Violet og alt Adam Cadre har laget.), MMORPGs (Ikke nødvendigvis WoW. Prøv noe raskere, gratis og sosialt, som for eksempel MapleStory på en jukseserver) eller sett deg ned og spill igjennom MOTAS (Mystery of Time and Space, en ‘point and click’-legende).
 17. Se på det som pleide å være yndlingsfilmen din for noen år siden, hør på musikken du likte da, les igjennom gamle tekster og skoleoppgaver og dykk ned i gamle chattelogger. Ta på deg klærne du ikke har kastet, og snakk med mennesker du ikke har sett på en god stund.
 18. Sett deg et Stort, Skummelt, Snålt mål og sett i gang med å jobbe mot det. Om du allerede har et, er det sikkert ett eller annet du skulle ha gjort.
 19. Let etter en/et sang, film, bilde, maleri, bok eller hvasomhelst i en sjanger/stilart du ikke liker.
 20. Les en gammel bok. Massevis av fine, gamle bøker ligger ute gratis – som foreksempel alle greiene til Oscar Wilde, men også mer ukjende godbiter som for eksempel en ukjent jentes dagbok og bøker skrevet om slaveriet i USA, av slavene selv.
 21. Gi noen ros. De blir glade, de blir glade i deg og de fortsetter å gjøre hva det nå enn var du roste dem for. Kanskje hadde ikke Hitler bestemt seg for å drepe masse jøder i stedet om noen bare hadde sagt til ham at han var bra nok som kunstmaler. Kanskje hadde verden hatt flere flotte artister og kunstnere om de ikke sluttet fordi de ikke fikk oppmuntring nok.

Jeg ender sikkert opp med å utvide den lista her, men jeg tenkte at jeg skulle stoppe nå – Word count-en ligger på 1209 ord.

Egentlig skal det godt gjøres å klare å kjede seg. Jeg har ihvertfall aldri lært hvordan.

Reklamer

1 kommentar »

 1. Takk for at du reddet dagen min! Gode tips jeg nå skal praktisere!
  Stilig blogg, foressten 🙂

  Kommentar av crydla — 11/02/2009 @ 14:57


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: