Mindfuck Tempestarii slår til igjen.

22/11/2008

Se hva jeg fant!

Filed under: Anbefales, Rabling og babling, Se hva jeg fant! — Stikkord: , , , , , — Invi @ 16:25

Tegnefilmversjonen av Oscar Wildes klassiker ‘The Happy Prince’! (Den originale novellen finnes for eksempel her, for sammenligning.) Samlingen av fortellinger ‘A House of Pomegranates’ må ta mye av skylda for at jeg alltid har likt Oscar Wilde, engelsk og granatepler helt siden jeg var liten. Alle bør vokse opp med ‘The Complete Stories, Plays and Poems of Oscar Wilde’ i huset. (De som ikke har det, kan ta seg en tur hit og finne alle tekstene hans gratis.)

The Happy Prince er en rettmessig klassiker som alle bør ha lest en eller annen gang, helst i så ung alder som mulig. Kanskje kunne slike ting ha hjulpet til med å ta knekken på fordommer så tidlig som mulig. Dessuten er det rett og slett en fantastisk historie.

Oscar Wilde døde kanskje for over 100 år siden (108, for å være veldig geeky og nøyaktig), men det er lett å bevise at han er evig aktuell. For eksempel kommer et av stykkene hans ut på film til neste år. A Woman of No Importance har blitt kritisert for å være et av hans svakeste stykker, men historien slår en hvilkensomhelst Hollywood-historie uten å blunke. The Picture of Dorian Gray har blitt til 19 (Ja, NITTEN) forskjellige filmer fra forskjellige steder og årtier, sju av dem produsert etter årtusenskiftet. An Ideal Husband har «bare» blitt fimatisert tre ganger, samme som The Importance of Being Ernest.

I tillegg til bøkene, historiene og manuskriptene kommer selvfølgelig diverse tekster og essays, blant annet ‘The Soul of Man Under Socialism‘, som er absolutt fantastisk skrevet og et kjærkomment avbrekk fra alle de praktiske tekstene som omhandler en annen verden (Som forøvrig er mulig, må bare nevne det.).

Fine, snåle, homofile, eksentriske mannen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: