Mindfuck Tempestarii slår til igjen.

16/11/2008

Å se på TV: Ikke like tankeløst som man skulle tro

Filed under: Dagen i dag, Rabling og babling — Stikkord: , , , , , , , — Invi @ 23:05

Dumme nettverket mitt holder på å ta kvelden. Bare en flekk i huset har av en eller annen merkelig grunn kraften til å la meg laste så mye som en wikipedia-side: Kjøkkenet, det kalde hjørnet, oppå kjøkkenbenken.

Ikke det at jeg ikke sitter her ganske ofte, kattene og jeg har hver vår vinduskarm, men en sofa hadde ikke vært å forakte. Men så er det også der jeg har oppholdt meg de siste timene. Uten nett, men med massevis av hyggelige TV-kanaler.

Etter å ha halvveis sett på en håndfull filmer fra forskjellige årtier og steder, pluss biter av diverse andre ting, har jeg kommet frem til følgende:

1. Farger er noe som bare gidder å dukke opp hvert trettiende år. Trettitallet finnes beklagleligvis bare i svart-hvitt, men både seksti- og nittitallet har sånne fine, glossy fargefiltere over de allerede fargerike klærne, interiøret og stedene. Altså kommer Tim Burton til å trives helt fram til 2020.
2. Jenter er undertrykt på en million måter, men her er en fordel de har: Det er ALLTID jenta som overlever, om mange mennesker skal dø. Ulykker, massemord, den hersens jenta overlever alltid, sånn at vi må se oppfølgeren også.
3. NRK, den statlige kanalen, er den eneste som enten tør eller gidder å kritisere staten. Motsatt Stockholm syndrome, kanskje?
4. Bollywood er bigger, better AND bolder enn Hollywood. Eneste bakdelen er at det er utrolig lett å bli smittet til å si ‘What the fish?’.
5. Norge er ikke helt gode på talkshow ennå. Thomas og Harald virker egentlig som om de intervjuer for Topp, samme hva de sier, og Anne Grosvold er ikke frekk nok.
6. Jeg har prøvd å finne et realitykonsept som ikke kommer fra et av G8-landene, men nå er jeg ikke sikker på om Jakten på Kjærligheten er skandinavisk engang. Om vi ikke kan finne på noe bra selv, kan vi ikke i det minste stjele konseptene til noen andre enn USA og Storbritannia? Det er overraskende at de husket å gjøre om navnet på «America’s got talent» til Norske Talenter.
7. Man kan si hva man vil om at det var flere fordommer før, men rent sett bort ifra det så har visse kulturer blitt mindre liberale. Nei, det er ikke Iran før og etter Taliban jeg snakker om, men heller USA. Bare for et tiår eller to siden var de da visselig mye mer åpne når det gjaldt ting som sex, (mangel på) religion, legning og selvironi. Snart blir de nødt til å bombe seg selv. (Mitt forslag er å miste et par atombomber bare LITT nærmere seg selv, og litt lengre unna Canada.)
8. Tyskland har ikke klart å komme med noe som helst av verdi, ihvertfall ikke som blir sent på norsk TV. Krim, ekle dogmefilmer, hekser og Rex – bikkja er søt, den, men der går også grensa.
9. Om noen fra det store utland skulle komme til å nevne Norge, blir det medieoppslag og hovedtema i Nytt på Nytt. Norge har visst ett eller annet snålt kompleks, er vi ikke helt sikre på at vi eksisterer?
10. Amerikansk reklame funker ikke på norsk TV av en grunn: Alle som ser på blir sittende og lure på hva punchlinja var, siden vi er vant til at all reklame skal være morsom (Eller i hvert fall prøve å være det.).

Konklusjon: TV er morsomt om man står på utsiden og ser inn. (Hvem vil vel være de små menneskene som sitter inni der, uansett?)

Ellers er jeg akkurat nå opptatt med å spise toast, le av pus som falt ned fra akvariet i søvne og lure på hvorfor Winamp påstår at Rule the World er «rock/metal». Så vet dere det.

Reklamer

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: